Vi startade Drängahuset 1992 

då vi flyttade från Stockholm till Tomasbo. Vårt arbete utvecklades till byggnadsvård med tonvikt på mindre projekt och coaching. Antikaffären blev efter fjorton år enbart butik på nätet och efter 2013 lades den butiken ned. Hemsidan blev en stil- och designhistoria som bygger på Evas böcker De formade 1900-talet - design a - ö 2005 och IKEA design och identitet 2009. 

2013 gick flytten från Tomasbo i Västmanland till Prässebo i Västergötland och stilhistorien blev 2019 till boken Alla tiders stil : Yta och djup i stilhistorien under 3500 år med Drängahuset som förlag.

Drängahuset HB
Boda 253, 463 97 Prässebo

Ulf Bjarnestam3bJag började som snickare och militär och hamnade sedan i databranschen under tjugofem år. Men jag hade alltid några renoveringsprojekt på gång och gjorde de flesta misstag man kan tänka sig; men jag lärde mig mycket av dem.

Under femtio år har jag odlat intresset för gamla hus. Studerat och iakttagit alla typer av hus och tillägnat mig kunskaper om stilar och kännetecken. På så sätt har jag fått en förmåga att väva samman moderna behov med en tekniskt och stilmässigt riktig renovering.
Känner man konstruktioner, material och tekniker, vet man att det mesta går att renovera. Och man ska inte behöva frysa för att man bor i ett "museum", utan kunna leva ett bra liv i sitt gamla hus. Och jag har fortsatt coacha nyblivna ägare av gamla hus.

Ulf Bjarnestam Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eva bok3Ränderna som bibliotekarie går aldrig ur. Det har varit en hjälp när jag arbetat både med antikaffären, hemsidan och författandet. Redan år 2000 fanns vår hemsida på nätet med stor butik.

Mina böcker De formade 1900-talet och IKEA design och identitet och mitt material om stilhistoria är numera grunden för hemsidans innehåll. Nu har stilhistorien också blivit en bok Alla tiders stil : Yta och djup i stilhistorien under 3500 år.

Eva Atle Bjarnestam Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs om design och stilhistoria av Eva Atle Bjarnestam: