Citat från Sambindningen:
" Boken ger en god överblick över ett ofta svåröverskådligt material och framför allt presenteras omfattande fakta i samlad form, dessutom på ett lättillgängligt språk och i ledig stil. --- Boken fyller ett stort behov Den är tänkbar som referensbok såväl som guidebok för en intresserad allmänhet." - Anita Mölder

Bokklubben Pablo:
"Det har länge saknats en bred översikt över de möbelformgivare, keramiker, glaskonstnärer och modekreatörer som var med under det glada 1900-talet. Därför är det riktigt roligt att det nu finns ett bra lexikon i ämnet ---"

Nya Wermlands-Tidningen:
"--- En presentation av 1900-talets stilar inleder uppslagsboken, som är värdefull för designintresserade. Och den skaran växer ju hela tiden..." Mats Dahlberg

Expressens bilaga Leva & Bo 20/2005:
"Kanon med en smidig uppslagsbok som dessutom innehåller en kort text om konsten att se av konsthistorikern Rudolf Broby-Johansen och ett kapitel om 1900-talets stilar. Säkert fattas några namn, så är det väl alltid med uppslagsverk, men här finns i alla fall Ikea, Gustavsbergs porslinsmuseum, Alfredo Häberli, Anja Notini, Pia Wallén, Uglycute och en massa andra spännande designnamn. Sist i boken förslag på rundresor i formgivares spår liksom litteratur- och muesitips".

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre