omslag3

Silversmed och formgivare, f 1966. Arbetat i egen regi från 2005. Gjorde i början bl a stora halskragar, men har senare mest gort corpusarbeten,  t ex kannor och skålar. Undersöker på vilket sätt formen styr våra handlingar och försöker få betraktaren att se föremålen på ett nytt sätt. Utvecklat sin analys om hur vi förhåller oss till och relaterar till föremålen omkring oss i boken Formuleringar: människan, rummet, tingen 2003. Även formgivit för Boda Nova. Lektor vid Konstfack från 2000.
Lästips: Antik & Auktion 2004:10.

_ _ _

Hemsida Anders Ljungberg  >>>

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre