omslag3

Silversmed, f 1932. Egen verkstad i Stock­holm från 1954 och nestor bland svenska silver­smeder. Samarbetade med Ove U Bohlin från slutet av 1950-talet och slog igenom 1962 med smycken i enkel, geometrisk stil. Gjort brukssilver, t ex silverkastruller med kopparbotten, kyrk­silver och smycken. Visat stor förmåga att utnyttja silvrets uttrycksmöjligheter, ofta i strama former men också i buckliga former med ljuseffekter mm. Har formgivit kyrksilver till ca sjuttio svenska kyrkor, t ex Hed­vig Eleonora och Oskars kyrka i Stockholm, S:t Petri kyrka i Eskilstuna, Hedemora kyrka m fl. Gjort Guldbollen till årets bästa forbollsspelare och lagerkrans i silver för vinnaren i Nutids­orien­teringen.

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre