De formade 1900-talet - design a - ö

Guld- och silversmed, f 1949 i Österrike. Arbetade på 1970-talet hos Sigurd Persson och övertog hans verkstad 1980. Har gjort raffinerade smycken av metall och dun eller fjäder, men också med temat koniska former. Formgivit många spektakulära kannor i olika geometriska former och med handtag i olika material, t ex akryl; en del med namn som Standpunkt och Indisk dansös. Lärare vid Konstfack under 25 år. Läs­tips: Wickman, Guld och silver­smed Wolfgang Gessl: Han tänjer geometrin, 2002; Form 1986:7; Antik&Auktion 2001:1. Hemsida: www.wolfganggessl.com

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre