De formade 1900-talet - design a - ö

Keramiker, f 1947. Verkstad i Göteborg från 1974. Arbetat i stengods både med unikt bruksgods, ofta mångfärgat och dekorerat i sur-cru-teknik samt med fri keramisk form. Byggt stora kärl, gjort handslaget kakel och keramisk skulptur. Även arbetat med betong, gjort tufftade mattor samt screen-tryck. Uppdrag för italienska Danuta 1992-2001 med fajansmålat bruksgods. Även arbetat med grafik och utfört scenografi för Stora Teatern i Göteborg. Lärare vid HDK i Göteborg 1982-87. Offentliga utsmyck­ningar för Angeredsgymnasiet och för Lundby nya kyrka, båda i Göteborg, för Borås lasarett m fl. Lästips: Hemslöjden 2000:5.

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre