Innehåll[Visa]

De formade 1900-talet - design a - ö

Anna Ehrner - formgivning och design

Konstnär och formgivare, f 1948. Formgav Anna-lampan för Ateljé Lyktan på 1970-talet. Vid Kosta Boda från 1974. Skapat många serviser, den mest kända är Line 1981, som även finns som Line Black och Line Gold. Formgav glasserien Colombine 1985, servisen Felicia med inblåsta bubb­lor 1991 och ljuslyktan Atoll 1996, ljusstakar och champagneglas Athena 2000 mm. Gjort konstglas med blästrade dekorer, ljuskronor och unika stora frukter i starka färger och med dekorativa stjälkar. Även formgivit bestick för Boda Nova och gjort offentliga utsmyckningar.

Tillbaka till början

_ _ _

Anna Ehrner på Youtube

Tillbaka till början

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre