Innehåll[Visa]

Industriell stil och High Tech Style

Det senare kommer från amerikanskans high-style och technology och myntades 1977. En enkel, elegant, men lite anonym stil inspirerad av modern teknologi och med inspiration från Bauhausskolan. Man utnyttjade nya industrimaterial, som användes inom nya områden. Kallas ibland för industriell stil.

Båda uttrycken står för den utveckling inom modernismen som innebar att man använder nya material som glas, tegel, metall och plast i stället för traditionella material.

Industristil

Numera används industristil om en inredningsstil där man använder gammal industriinredning, industrilampor, gamla klädskåp mm och som nästan kan ses som en manlig variant av Shabby Chic.

Tillbaka till början

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre