Innehåll[Visa]

Rymdstil 

på engelska Space-age, en stil som lånat inspiration från rymdforskningen och var populär inom mode och inredning på 1960-talet, det årtionde då Jurij Gagarin från Sovjet blev första människan i rymden (1961). I slutet på decenniet tog amerikanska astro­nauter de första stegen på månen.

André Courrèges skapade rymdmodet och Pierre Cardin blev känd för sin rymdstil i vinyl och med mönster lånade från op-art och pop-art.  Den banbrytande filmen 2001 - ett rymdäventyr av Stanley Kubrick kom 1968. I den möblerades rymdstationen med stolen Djinn av den franske industridesignern Olivier Mourgue.

Tillbaka till början

Drängahusets stilhistoria och design i bokform. 
Köp Evas böcker

AllaTreBb 
Läs mycket mer om design och stilhistoria i böckerna av Eva Atle Bjarnestam:

Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år  Läs ett utdrag ur Alla tiders stil
Följ med på en hisnande resa från Mesopotamiens och Egyptens kulturer genom Grekland och Rom, möt kelter och germaner, fångas av medeltidens uttryck, antikens pånyttfödelse under renässansen och nyklassicismen över i empiren och in i den moderna tidens teknik och framsteg med 1800-talets nystilar och 1900-talets modernism och postmodernism.

IKEA design och identitet
 
I boken kan man följa företaget och sortimentet decennium för decennium, från 1940-talet till nu. IKEA är ett barn av sin tid men skriver också skickligt sin tids stil.
De formade 1900-talet : design a - ö 
Boken innehåller ca 1500 formgivare och designers, företag, föreningar, grupper m fl.
Bokpaket - särskilt erbjudande för alla tre